Dacă vrem să adăugăm în mustul de hidromel fructe, mirodenii sau/și plante pentru a nuanța gustul produsului final, este bine să faceam aceasta la începutul fermentației secundare. Adesea, zaharurile din fructe vor reînnoi procesul de fermentație, dar aceasta nu este o problemă. Totuși, mai ales fructele proaspete sunt o sursă de microorganisme dăunătoare procesului de fermentație pe care îl urmărim, predominând acetobacter și diferite bacterii lactice. Așadar, pentru a evita orice contaminare, este bine să pasteurizăm tot ceea ce adăugăm la fermentația a doua, înainte de a lua contact cu hidromelul. De asemenea, este bine să congelăm fructele înainte de a le adăuga în hidromel. Prin înghețare, membranele celulare se sparg, fapt care favorizează extracția mai bună a sucului. Zdrobirea fructelor și măcinarea plantelor ajută, de asemenea, la eliberarea în must a unei cantități mai mari de suc sau de substanțe nutritive.

 

Dacă ne hotărâm să adăugăm fructe în stadiul fermentației primare, este necesar să reducem cantitatea de nutrienți pentru drojdii, deoarece fructele însele au nutrienții necesari pentru drojdii. Adăugarea de fructe cu aciditate crescută (lămâi, de exemplu) trebuie însoțită de o verificare a pH-ului și de eventuala ajustare a acestuia pentru a se situa în domeniul dorit pentru o fermentație sănătoasă. Astfel, putem obține rezultate diferite, adăugând fructele în diferite etape ale fermentației. Zaharurile din fructe sunt mai accesibile decât cele din miere, așa încât, dacă adăugăm fructe în timpul fermentației primare, zaharurile din fructe vor fi convertite în alcool și savoarea specifică a fructelor va fi mult diminuată în produsul final. Pe de altă parte, dacă adăugăm fructe sau mirodenii în timpul fermentației secundare sau terțiare, dulceața și specificul fructelor vor fi mult mai sesizabile în produsul final.

 

Atunci când utilizăm fructe, mirodenii sau/și plante, aceste ingrediente plutesc de obicei la suprafața vasului cu hidromel, formând un gen de capac peste mustul propriu-zis. Acest fenomen poate afecta oarecum procesul de fermentație, în special prin potențialul de contaminare pe care-l reprezintă acest capac format natural atunci când stă o perioadă lungă de timp la suprafața mustului. Astfel, dacă această formațiune nu este imersată din nou în volumul lichidului, se poate usca deasupra, apărând o crustă pe care se pot dezvolta mucegaiurile. Aceste mucegaiuri vor contamina apoi hidromelul, generând savori nedorite. Capacul format natural obstrucționează, de asemenea, și evacuarea CO2, care se va acumula în lichid, încetinind procesul de fermentație. Astfel, pentru a preveni uscarea capacului și pentru a ajuta eliberarea CO2, capacul trebuie împins în jos de câteva ori pe zi. Pentru aceasta vom folosi o lingură dezinfectată cu care vom presa în jos formațiunea de la suprafața mustului, având grijă să nu apară, pe cât posibil, contactul direct și prelungit al mustului cu aerul.

 

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Vineri, 9-17
 
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin